ОБАДЕТЕ СЕ СЕГА: 0895550360

Open/Close Menu Хамали Варна Smartmovers ® - Хамалски услуги от студенти

Желаете ли приблизителна цена?
Обадете се за безплатен оглед »

Обадете се сега:
0895550360

7 най-големи товари

 

Минало е много време откакто хората са се научили да строят големи и сложни машини. Повечето от тях може да се разглобят на отделни детайли и така да бъдат транспортирани по-лесно от завода до мястото за което са предназначени, но някои изискват специално оборудване и съоръжение за тази цел. В такива случаи транспортирането става специална операция за която са нужни много професионални екипи и многотонни машини. Ще ви представим 7 такива случаи, като те ще бъдат поместени в 2 статии. В тази ще прочетете за 3 от най-големите товари транспортирани някога от човек:

  1. Muon G2 Magnet

През лятото на 2013 екипът на Muon G2 успешно транспортира 15 метра широк магнит. Отнело 25 дни за да преминат 5 150 км по земя и вода.

Огромният магнит е решаващата част от експеримента на Muon G2, в който се изследват качествата на Муона – частица, която е по-малка от атома с живот около 2,2 микросекунди.

За да се осигури сигурност магнитът е транспортиран със специално направен за целта камион и 45 тонна платформа. Транспортирането е струвало 25 млн долара и е била сложна и деликатна задача, в която са участвали няколко групи учени от цял свят.

  1. Совалката Endeavour

Тази американска совалка направила последното си пътуване до Лос Анджелис за да стане част от музей след 20 години полети в космоса. Endeavour е разкрила 241 401 600 км в космоса и накрая се приземява на националното летище в Ел Ей на гърба на Боинг 707, специално пригоден за случая.

След това с изключително малка скорост и огромна платформа по специален маршрут е била транспортирана по улиците. 400 дървета е трябвало да бъдат отсечени и няколко района е трябвало да останат без ток, за да може 78 тонното превозно средство да премине.

Транспортирането отнело 2 дни и 20 км преди совалката да пристигне в Калифорнийския научен център.

 3, Огледала за най-големият телескоп на света

Под зоркият поглед на астронавти, инженери, полицаи и специалисти по транспортиране на огромни обекти 2 огледала за най-големия телескоп били транспортирани от университета на Аризона.

На върха на местността Монте Кристо, област Есмералда на височина от 3,5 км.  Само подготовката  на операцията отнела 5 месеца. За да се транспортират двете 16 тонни огледала и в 32 тонен куфар били натоварени на камион и преминали 190 км със скоростта от 14 км/ч.

Транспортирането отнело 2 дни и за целта всички пътища са били блокирани, а целият свят е чакал за новини относно построяването на най-големия телескоп на планетата. Товарът бил транспортиран  върху  48 тонна платформа всяко от които е имало специална хидравлична система, която да издържи на 50 километровият наклонен планински маршрут.

Това бяха 3 от 7-те най-големи товари транспортирани от човек някога, които ще ви представим. Очаквайте втората част, където ще прочетете как се пренася въглероден реактор тежащ над 100 тона и други такива невероятни операции.. За целта харесайте страницата ни @smartmoversbg във фейсбук и следете нашия блог на сайта ни www.smartmovers.bg, в който ще споделяме още много интересни статии и истории.

До скоро.

©2020 Smartmovers Всички права запазени.Design by Internetreklama.bg
Call Now Button